2013. május 6., hétfő

Házi Carbonara mártás receptúra

Kérésre már küldöm is:)

illusztráció
Hozzávalók (4-5 adag):

1 kis tejföl (sovány) 284 kcal
0,5 liter tej 226 kcal
margarin 2dkg 147 kcal
sovány csirkemellsonka 10dkg 95 kcal
füstölt mozzarella 10 dkg 285 kcal
hagymák:) fokhagyma és fűszerek:)

össz kcal: 1031 kcal/5 adagra 206 kcal, 4 adagra osztva pedig 257 kcal




100 g főtt durum spagetti vagy durum penne tésztával tálalod:)

a Történet egyszerű:

lábasban, felhevíted a margarint és megpirítod rajta az apróra vágott csirkemellet és hagymákat, ízlés szerint. Felöntöd a tejjel, felforr, befűszerezed. metélőhagyma, bors, só, bármilyen fincsi fűszer. Lereszeled a sajtot, beleszórod lassan kavargatod közben a mártást. Ízlelgeted, ha fincsi akkor a végén adod hozzá az előre kikavart tejfölt, amibe tehetsz egy kanál zablisztet, ha Te éppen nem szereted hígan. Összerottyan és kész:) szerintem a parmezán és még a petrezselyem is jól illik hozzá, én spec. lehet hogy light Óvárit reszelnék most rá:)

Szerintem kísérletezzetek, de ez egy alapreceptnek jó. Ha mást is hozzáadsz, akkor nyilván növeled az energiaértékét. Erre ügyeljetek.:)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése