2013. július 23., kedd

A Linda Hamilton Project


Nem kérdés, hogy nagy Linda Hamilton rajongó vagyok:)
Egyszerűen a karja az álmom:)))


Tudjuk ám mindannyian, hogy egy-egy színész egy szerep kedvéért mire képes vállalkozni, embertelen módon, brutális edzésekkel és diétával készülnek fel  a forgatásokra.  Igy törént ez a TERMINÁTOR 2 hősnőjével is, Hamiltonnal.
















Néhány érdekesség a félkészüléséről:

  • 3 hónapon keresztül, Heti 6 edzése volt, melynek időtartama 3 óra volt naponta.
  • Speciális, nagyon szigorú diétán volt natúr szeletek, teljes kiőrlésű szénhidrát forrás,zöldségek spec. vitaminkoktélok, fehérje pótlás folyamatosan)-Gondolom ez meg nem újdonság egy rendszeresen  sportolónak..
  • Személyi edző segítette alakulásában (Anthony Cortés)
  • Rutin feladatok: futás, tekerés, úszás, sétáló kitörések (egyik kedvencem), lépcsőzések, mini trambulin, hasazás és súlyzós edzések és minden saját testsúllyal végezhető gyakorlat, illetve fegyencedzés.
  • mentális, érzelmi és fizikális felkészültségre egyaránt szükség volt a filmben való  helytállásban
Ezen felül kapott még egy két speciális kiképzést ( katonai alap, judo stb.), melyek kifejezetten a filmbeli jelentekre készítették fel.


 Nah szóval ezt az egész intenzitást és edzésmennyiséget nem nagyon lehet munka és esetleg család melett kivitelzni. csak mondom, mert egy átlag hétköznapi ember ezt nem csinálja meg.
Ő sem élete végéig csinálta ezt... csak a forgatásra készült fel, aztán megpihent és csökkentett üzzemódban élte a mindennapokat (egy interjúban elmondta, hogy azután már "csak "heti 5 edzése volt).

Én mégis vállalkozom a feladatra, új kihívás elé állítom magam.

Azért az nyilvánvaló, hogy teljesen más alkatot elemzek mint jómagam, Ő abszolút atletikus, tökéletes ekto- mezomorf. Alapvetően is csak" átalakításról volt szó, hiszen különösebb súlyfeleslege nem volt, csak éppen annyi, amiből egy tökéletesen szálkás, definiált izomzatot lehet elővarázsolni 3 hónap alatt. Jelenleg belőni sem akarom, hogy ez nekem hány hónap kőkemény munkája lesz, valószínűleg 3 hónap minimum, de mindent bele akarok tenni ebbe a Projektbe, ezt már régóta ki szerettem volna próbálni. Akarom látni a határaimat és átlépni mindennap azokat. akarom tudni, hogy mire vagyok még képes, és ki akarom használni a nyár kedvező adottságait a célom eléréséhez (friss levegőn történő edzés, napsütés, friss zöldségek, gyümölcsök, szabadságolások). Egy ilyen projektet télen iszonyat nehéz összehozni. Idén reggelente szétázva (rolleren) érkeztem meg edzésekre, aztán munkába, szinte a tél 60%-ban. Rosszul viselem az esőt, a borult időjárást, a hideget. Ez a megannyi hátráltató tényező nincs, így most fogok mindent beleadni!

Ha őt akarom követni, mindenképpen osztott edzéstervben kell gondolkodni(ez már egyébként is szükségszerű volt , 2 hete újra írtam az edzéstervemet és azóta is e mentén dolgozom), egy kodnis edzés esetén 4 a minimum sorozat szám  és 8-12 ismétléssel dolgozott, mell-hát, tricepsz-bicepsz-re. A sorozatok és az ismétlésszámok, számomra is teljesen megfelelőek, láb -törzs edzésnél magasabb ismétlésszámmal kell dolgozni.
Szóval átlagon felüli az edzés, még időtartamban és összetételében is. KEZDŐKNEK NEM AJÁNLOTT!!!! Van itt kérem húzódzkodás, tolódszkodás legalább saját tesztsúllyal meg kell tudni csinálni. Őszinte leszek, ezt is még csak karcolgatom:( bele kell húznom...



Élek-halok ezért a formáért, és ehhez szeretnék közelíteni és az elkövetkező hetekben bele is vágnék a L.H. Projektbe. Számomra ez kőkemény diétát és kőkemény edzéseket, jelent, mind intenzitásban, mint időtartamban.

Még egyszer mondom: Ez komoly felügyelet mellett és ésszerű, átgondolt és előre felépített-megtervezett  edzések mentén végezhető. Jó magamért vállalok felelősséget és a saját korlátaimat feszegetem, nem másét!!!! Tehát még haladó szinten lévőknek, viszonylag edzett társaimnak is csak a fokozatosság elvén tanácsos ilyenbe belefogni. Az edzések csökkentését is fokozatosan kell majd bevezetni. Fokozottan kell ügyelnem a pihenésre, a vitaminok-folyadék bevitelére és a megfelelő táplálkozásra.

Előkészületek már megtörténtek, amely inkább a kondis edzéseimben, azok gyakoriságában és összeállításában lelhetőek fel. A hetekben visszaálltam a futásra is. Fontosnak tartom a fokozatosságot. Nem lehet, nem szabad egyik napról a másikra 3 órákat edzeni.
Nagy kihívást jelent ez számomra, mert az edzéseket  a munkám és a napi teendőim mellé kell beiktatni. Szerencsére szabadságon is leszek és ezekben a napokban meg tudom nyomni az edzéseket.


Szóval Linda listájából a következőket fogom teljesíteni:

-kondis edzések (osztott programban-1-1,5 órás edzések) heti 4-5 alkalommal

- futás 2 naponta legalább

 A többi kiegészítésként:


-biciklizés, csak szobakerékpár, konditeremben jöhet szóba, illetve a rollerezés napi szinten, ami a kerékpárt kiváltja.

-lépcsőzés, főként szabadban, ha nem megoldható akkor gépen, bár ezt nem kedvelem, de jobb mint a semmi.

-trx v. funkcionális edzés ( a katonai kiképzés helyett:))))

-és végül az úszás, amivel most nem lesz gondom:)

 A heti 6x napi 3 óra edzést még nem tudom hogy fogom kivitelezni, de úgy érzem heti 3 alkalommal összetudom hozni!a heti 6 edzéssel eddig sem volt gond, de a 3 óra..az kemény:)
akkor most elkezdjük vagy sem????:))))







Kezdhetjük:)

Figyeld hogyan edzek és fejlődök, itt a Facebook oldalamon: PeP uP taLk



4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Óvatosan, lassan felépítve, egészség legyen rendben teljesen!!! Fokozatosság elve mentén!

      Törlés
    2. Hi-hi :) nálam a napi 3 óra és a heti 6 edzés munka miatt kizárva, de a karjait szívesen elfogadnám. Rajta vagyok a dolgon, csak lassabban. De Linda az ász!!! :)

      Törlés
    3. :D csak ügyesen:D ezt tényleg kevesen tudják végigcsinálni, a munka nekem is ott van, és ugyan gyerekem még nincs, de barátom, és kutyus is vár otthon és mint egy rendes nő gondoskodok róluk és vezetek háztartás és főzök persze legalább kétnaponta:)))az is szerencsém hogy a barátom is sportol, kondi, úszás, futás, falmászás is együtt megy:))) sokszor!

      Törlés