2013. augusztus 29., csütörtök

Elkötelezettség és bátorság

Az alábbi írást egy Bob Gass nevű férfi ihlette, kinek napi szinten olvasom a gondolatait, melyek egyébként Biblia alapon állnak.

A mai napot Fox történetével kezdtem:


Terry Fox  története

Terry Fox lábát 18 évesen amputálták, rák miatt. Rák ellenes küzdelemre kötlezte el magát, eltervezte, hogy körbe futja Kanadát. TErve szerinte minden nap legalább 42 km tesz meg, de az erős fejfájások, és az időjárás viszontagságai miatt csak napi 12 km tudott futva teljesíteni. Ezt mi még egészségesen sem tennénk meg midnennap ugye?

A szívében kitűzött célja, hogy adományokat gyűjtsön a rák ellenes kutatásokra,  erősebb volt a fájdalomnál is. A táv felénél, kb. 1 év múlva megállapították hogy a rák átterjedt a tüdejére is.

Élete utolsó napjáig küzdött és futott is, amíg kómába nem esett, majd meghalt 23 évesen.
a fiú lábát amputálták, de  a lelkét nem!

" Az elkötelezettség azt jelenti: késznek lenni rá, kerül amibe kerül;saját magunknak tett íréret, amit be akarunk tartani minden áron." Bob Gass

Azért van különbség az érdeklődés és az elkötelezettség között, ha valami érdekel, azt általában akkor teszed meg ha kényelmes, ha jól esik, az elkötelezettség esetén, semilyen kifogást nem fogadsz el csak eredményeket, mondja Gass.

"Egyedül Te dönthetsz arról, hogy a jutalom megéri-e az erőfeszítést, vagy kompromisszumokat kötsz.Nem lehet e tested egészséges, ha egészségtelen ételeket eszel. Az elkötelezettség azt jelenti hogy megfizeted az árat. Továbbá azt is jelenti, hogy figyelmen kívül hagyod a rosszindulatú bírálatokat."

Bob Gass

"Bármilyen utat is választasz, mindig lesz, valaki, aki azt modja, hogy tévedsz. Mindig támadnak majd nehézségek, amelyek megpróbálják elhitetni veled, hogy bírálóidnak igaza van. Egy út eltervezéséhez és végigjárásához bátorság is kell."
Ralph Waldo Emerson

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése